HEM  | NYHETEROM KENNELN | MOPS | BOXER | VALPAR | GALLERI | KONTAKT


Nyheter
 

 

2017-05-29

Valparna efter Laban och Siv är nu fem veckor. Det är fyra fina tikar.
En av dem stannar i kenneln och de andra tre väntar på att få flytta till nya egna hem.

 

2017-04-11

Vi väntar valpar! Kiebas Baby Doll "Siv" är dräktig och valparna beräknas födas i slutet av april.
Far till valparna är "Laban" Tangetoppen's Budweiser.
Vi ser så mycket fram emot denna kull efter dessa två fina mopsar.


2015-09-15

Här är de, våra tre pojkar efter Disco och Siv.

De är nu fem veckor och de är såklart helt ljuvliga.

Deras namn är Kiebas Douglas, Kiebas Derrick och Kiebas Dexter.


Sommar 2015
Vi har fått valpar här hemma, vår C- kull är född och vi väntar på vår D-kull som skall komma nu i augusti.
C-kullen efter Stella och nu D-kullen efter Siv. Men vad som är minst lika roligt är att Bill har använts och hans avkommor har fötts nu under sommaren. En kull i Österrike och en kull i Skåne.
Än så länge har vi bara sett bilder på de små och de ser så fina ut. Men om några veckor åker vi och tittar på kullen i Skåne.

Vår & Sommar 2015
Bill och jag har varit på utställning inte bara i Sverige under vår och sommar.

I Norge var vi en helg och där placerade sig Bill som tvåa bästa hane och fick då reservcert och CACIB.

Likaså i Danmark några helger senare, Bill placerade sig som tvåa bästa hane med reservcert och ett danskt CACIB.

Och sist men inte minst, i Tvååker i början av juli blev Bill återigen tvåa bästa hane och fick då reserv CACIB och CERT.

Nästa utställning för Bills del blir Euro Dog Show i Oslo i början av september. Det ser vi fram till. Både att ställa ut men även för att träffa goda vänner och se fina mopsar från hela Europa.

 


Juni 2015
Hur stolt kan man bli. Jag är superstolt över vår fina Bill.
Sista helgen i juni var det utställning i Borås. Första dagen vann Bill hela utställningen som var arrangerad av SDHK. Bill blev Best In Show.

Maj 2015
Kiebas C-kull föddes 9 maj. Det blev tre fina valpar. En tik och två hanar. Cornelia och Carrera har flyttat till sina nya hem. Clarence som vi i dagligt tal kallar Caj stannar kvar i kenneln.


2015-04-10
Vi ser fram emot att få valpar i början av maj månad. Stella har träffat den vackra Rolex. En spännande kombination som vi hoppas ska ge oss fina valpar.

2015-04-07
I påskhelgen var det Svensk Vinnarutställning i Stockholm. Bill var en av de 102 anmälda mopsarna. Och när domaren hade slutfört sitt arbete så stod Bill som Bäst i rasen och därmed fick han titeln "Svensk Vinnare 2015". Helt fantastiskt!!!! Bill gjorde det så bra, han gick som tåget och ställde sig så fint, han är en grabb att lita på. Bill fick cert och cacib och som bäst i rasen fick han även vara med i gruppfinalen. Där visade han framtassarna igen och blev utav alla sällskapshundarna i grupp 9 uttagen som en av de sex varav fyra placeras. Bill fick ingen pallplats, men så kul att bli utplockad.
Och inte nog med detta, James vackre son Toro vann juniorklassen och blev därmed "Svensk juniorvinnare-15" och Toro placerade sig som 3:e bästa hane. Och Stellas vackre son Kingen tävlade även han i juniorklass och placerades som 4:a i juniorkonkurrensklassen. Så kul att få se avkommor efter mina hundar.
Ja detta var en fantastisk och trevlig dag som avslutades med knytkalas runt ringen med alla mopsvännerna.

Bill i gruppfinalen på Svensk Vinnarutställning.


NO JV14 NORD JV14 SV V15 Kiebas Bollinger


2015-03-30
Vilken helg vi haft!! Jag och Bill åkte ner till Ströby, Danmark på lördagen. Bill var anmäld till KSS nationella utställning. Alltid kul att ställa på deras utställningar men denna gång var det extra roligt. Bill visade sig så bra och domaren tyckte att Bill var den vackraste mopsen. Bill blev Bäst i rasen med cert. Såå jättekul.
Efter utställningen åkte vi till Malmö och tog in på hotell för att nästa dag ställa upp i SKK Internationella utställning i Malmö. Ytterligare en fantastisk dag. Bill skötte sig med den äran och blev bästa hane med cacib och cert.
En härlig helg och jag är så glad och tacksam för min härliga Bill.

                KSS Ströby, DK 28/3-15


SKK Internationell utställning Malmö 29/3-15


2015-03-19
Nytt år och utställningsäsongen har startat. Jag tycker ju att det är så kul med utställningar men däremellan är ju de långa skogspromenaderna med mopsarna det bästa som finns. Vi behöver ju röra oss en hel del både jag och mopsarna.

I början av mars reste jag och Bosse och tre mopsar över till England. Siv och Bill var ju kvalificerade till att deltaga på världens största hundutställning, Crufts.
Bara att få två mopsar ur egen uppfödning kvalificerade är stort och att sedan faktiskt anmäla och delta på Crufts är ännu större.
Med på resan hade vi även mopsen Max som jag hade fått förtroende att visa.
Det var såååå kul och en sådan härlig känsla att gå in i ringen med dessa hundar. De gjorde alla tre så bra ifrån sig. De var taggade och visade sig på bästa sätt.
Det var 275 mopsar anmälda och en domare. Varje klass var stor och långa väntetider, men som sagt dessa tre fina mopsar, de hängde med hela tiden och gjorde sitt bästa. Jag kan inte vara annat en stolt och glad.

Vi träffade gamla vänner och fick nya vänner på Crufts och när dagen var slut och tröttheten kom så kände man ändå att nästa år, då åker vi dit igen. Det är verkligen en upplevelse och höjdpunkt på året.

James har tillsammans med Unni på kennel Firepugs fått tre fina valpar. De ser riktigt fina ut och vi glädjer oss med Lena och denna fina kull. Ska bli så kul att följa dem framöver.

Planerna framåt är att Stella ska bli dräktig och att vi får valpar i början av sommaren. Senare under sommaren/hösten kommer vi att para Siv. Ser verkligen framemot valpar igen.

Och sedan blir det ju såklart utställning för Bill lite då och då.


2015-01-15
Året 2014 har verkligen varit ett bra och spännande år för kennel Kiebas.
Våra småstjärnor, Bill och Siv har vuxit upp och visat framtassarna på utställningar runt om i Norden. Det har varit en glädje att visa sin egen uppfödning i ringen.
Det började med en valputställning i februari där Siv blev BIM och Bill blev BIR och han blev även BIG.
Valpkarriären avslutades på topp då Bill blev Bäst in Show valp på Mopsspecialen 2014 i Varberg.
På första officiella utställningen blev Bill och Siv båda vinnare av juniorklassen och sedan placerade i bästa hane respektive bästa tikklass med resCert.
Bill har under året fått flertal placeringar i bästa hane samt två officiella titlar, Nordisk och Norsk juniorvinnare. Bill är även Köpenhamnsjuniorvinnare -14, men den titeln är inte officiell.

Siv bor nu hos världens bästa fodervärd, Emma, där hon har det så bra.
Ja, vad kan jag säga... jag är så stolt över mina två småstjärnor som har gjort det så bra under 2014 och jag är så glad för att förutom att de är snygga, är de friska, sunda och mycket trevliga mopsar. Precis som det ska vara, med andra ord.


2014-03-18
Våra valpar är nu sex månader och de är båda två mycket lovande. Siv och Bill har debuterat i utställningsringen och Siv blev 1 tikvalp med hederspris och Bim och Bill blev 1 hanvalp med hederspris och Bäst i rasen. Bill vann sedan gruppen och blev då BIG. De var båda så fina och skötte sig exemplariskt med mycket energi. Precis så som jag vill ha det. Jag är en mycket stolt uppfödare till de två.


2013-11-16
Nu har Ruts valpar kommit och de har hunnit bli 8 veckor. Det blev en hane och en tik och de är helt ljuvliga. Vi kallar dem Siv och Bill och vi har inte bråttom med att sälja dem. Det är så kul att äntligen ha en kull valpar i huset.

Ni kan se mer om Siv och Bill under mops.


2013-08-01
Sedan sista uppdateringen har det hänt en hel del.

Vi har varit på många utställningar både inom landet men även utomlands med våra mopsar.

Stella har fått sin första valpkull hemma hos Elisabeth, Tangetoppens kennel. Det blev en hane, Tangetoppens Jingle Bell Casino. Han är mycket lovande.

Vår flock har utökats med James, Los Chatos del Turia I Spy Tangetoppen. En härlig mopskille med mycket energi.

Under hösten planerar vi för valpar efter Rut och mycket annat skoj.


2012-01-12
Vilken start på det nya utställningsåret vi har haft.

Trettonhelgen tillbringades som vanligt på My Dog, Kennelklubbens årliga tvådagars internationella utställning här i Göteborg.

På lördagen placerade sig Glenn som bästa hane och blev BIM och tog cert. Stella tog cert på söndagen och placerade sig som 3:a bästa tik.

På söndagen placerade sig Glenn som 1:a i juniorkonkurrensklassen med ck.

Stella fick även vara med i Tangetoppen's avels- och uppfödargrupper och därmed vara med och visa upp sig i stora finalringen. Tangetoppen's grupper och BIR tikar placerade sig fantastiskt bra båda dagarna.

En strålande helg och vi har haft det såå roligt och trevligt i sällskap med goda vänner både på utställningen, här hemma och ute på lokal.

2011-11-30
November månad har varit aktiv gällande utställningar, första helgen var vi i Växjö och där blev Glenn 2:a bästa hanvalp och Stella fick ecxellent. Vi hade en härlig helg i Växjö med gott sällskap av Carina och Elisabeth.

Den 20 november hade Boxerklubben valputställning här i Göteborg och Glenn blev då bästa hane och BIR.

Sista helgen i november var vi i Lilleström på Norsk Vinnar Utställning och det blev en riktig kanonhelg på alla sätt i sällskap med goda vänner.

Glenn gjorde sin debut i officiell klass och vilken debut!! Glenn blev bästa hane i juniorklass med ck och blev då Norsk Junior Vinnare 2011.

Stella skötte sig fint i ringen och fick excellent.

2011-10-17
Sedan sista uppdateringen har det hänt en hel del, både glädje och sorg. Pepper lämnade oss hastigt mitt i sommaren. Han blev 9 år och vi är mycket tack- samma för de fina åren vi fick med honom. Hela familjen har haft mycket skoj med honom både som en trofast vän i vardagen men även som en kompis i skog och mark och på tävlingsbanan. Pepper var en stor och vacker boxerhane med ett fantastiskt bra psyke och jag vill skicka ett stort TACK till Marlene och Eivy Mussawir, Kennel Engelaiz för att vi fick honom och allt stöd vi fått från er båda under alla år med boxer.

Rut, Stella och Glenn mår bra och de två ungdomarna Stella och Glenn växer och utvecklas fint. Alla tre har visats i utställningsringarna under sommaren och hösten. Vi har varit förutom i Sverige även i Norge på deras mopsspecial och Danmark.

Rut har fått flera ck och ett reserv-cert samt att hon varit klassvinnare och även placerat sig i bästa tikklass.

Stella har placerat sig som BIS-2 valp, BIR och BIM samt att hon tagit två certifikat, ett svenskt och ett danskt sådant. Glenn har debuterat i valpklass och vunnit sina klasser och fått Hp. Mer information finns under respektive hunds sida.

Framför oss i år har vi flera utställningar och vi ser fram emot dem med glädje.


2011-05-08
Nu är vi inne i maj månad 2011, tiden går så fort!! Här har det hänt en hel del sedan sista uppdateringen. Både Rut och Stella har visats på utställning och de är anmälda till flera utställningar nu under våren och sommaren. Rut har ny energi och livet leker nu när det är lite mer kompisar här hemma. Stella är nu 7 månader och ett litet energiskt charmtroll som utvecklas fint. Stella är alltid med när det händer något och att träna på det jag vill att hon skall kunna, ställer hon alltid upp på med glädje.

Till oss har nu även en liten mopspojke kommit, Tangetoppens Mount McKinley. Glenn, som vi kallar honom, är efter Tangetoppens Beef Carpaccio Morris, som han kallas, har flera cert och han har just nu även stora framgångar i utställningsringarna på Irland och England. 

Glenns mamma Tangetoppens Under Construction ”Mie” är från en kull med framgångsrika individer. Som ett exempel kan Mies kullsyster Tangetoppens Unbreakabel News From Norway ”Martha” nämnas. Martha blev i år BIR och 3:a bäst i gruppen på Crufts.

Vi är mycket nöjda med Glenn och är så spännande att se hur han kommer att utveckla sig. Stort Tack till kennel Tangetoppen för dessa två juveler!!

Så nu har vi en flock på fyra hundar som ger oss mycket glädje. Fyra hundar med olika personligheter och som trivs gott i varandras sällskap.


                       Glenn och Pepper


2010-12-13
Stella är nu nio veckor och hon växer och mår gott. Hela familjen är så glada för denna lilla sötsak!!

2010-12-03
I helgen var vi på Nordisk Vinnarutställning i Oslo. En trevlig utställning med god stämning och fina mopsar att se på. Jag visade Rut och Firepugs
Zoccer Player. Båda två fick ck men utan placering. De fick fin kritik och det var onekligen en hård konkurrens, så jag är jätteglad för deras resultat.

Och jag kan nu med glädje berätta att ytterligare en mops nu har flyttat hem till oss, Tangetoppen's Sweet Dreams ”Stella” är hennes namn. En söt liten
mopstik. Läs mer under mops.


                                       Rut

 

 

 

 


                                    Stella


2010-09-15
Nu var det ett bra tag sedan sidan uppdaterades men nu är det dags. Efter en sommar som inte blev som vi planerat så tar vi nu nya tag och ser framåt. Rut mår bra och är i god form så nu planerar vi för utställningar igen för henne.

I helgen var vi bjudna på mopsträff. En heldag med tävlingar, promenader, mycket god mat och trevligt umgänge för både mopsar och människor. Rut vann tävlingen som gick ut på att stå stilla längst tid. Tack till hela kennel Teddytassen för denna dag. 


2010-05-10
I helgen har vi varit på utställning i Vårgårda och Larv. Två trevliga dagar med gott resultat.

Rut ställdes i öppen klass och placerade sig på lördagen som tredje bästa tik med ck och på söndagen fick hon ytterligare ett ck men blev oplacerad i bästa tikklass.
Jag är mycket nöjd med resultatet och jag är så glad över att Rut visar sig så bra i ringen. Och inte nog med detta, Firepugs Zoccer Player, som jag har fått förtroendet att vara handler åt, tog i lördags sitt tredje cert och blev då SE UCH.


2010-03-17
Här kommer några rader om helgens resa till Crufts utställningen i Birmingham, England. Vi var fyra förväntansfulla ladies som efter mycket planerande nu äntligen var på väg till denna fantastiskt stora hundutställning. En utställning som jag kan rekommendera alla att åka till någon gång. Det var 276 mopsar anmälda så vi hade att göra med att titta och ”bedöma” dem. Hela lördagen satt jag och Lena E vid mopsringen och Lena L och Solveig satt vid italiensk vinthundsringen. Söndagen ägnade vi åt shopping och tittande på andra raser, uppvisningar och lydnadstävling. På bilden ser ni den vinnande mopshanen och tiken. Hanen heter Ch Yorlander Ronaldo At Tidemill. Tiken heter Ch Barryann Lonely Girl With Calaquendi Aw. 

2010-03-07
En härlig promenad i solen och på skaren fick vi den första helgen i mars, tillsammans med våra väninnor i Sävedalen.                       

 


                                


                           Myggan, Kexet & Rut


                               Elda & Pepper

2010-03-05
Nu är det arbete som upptar den mesta tiden, men snart blir det semester och då går resan till årets utställning på Crufts. Det skall bli kul och spännande! Jag hoppas kunna bjuda på några fina bilder därifrån, när vi är åter i Sverige.

 


2010-02-19
Nu är hemsidan klar och kan beskådas av alla!!
Nyheter kommer att läggas ut här när det finns något att rapportera. 
 

    
                   Hem
| Nyheter | Om Kenneln | Mops | BoxerValpar | Galleri | Kontakt                             

                                                          Skapad av: Ball-T-More Webdesign